Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ Επιθυμητό Συστήνω το βιβλίο Συστήνω τον συγγραφέα 0 ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ (ΖΑΧΑΡΟΥ)

 

 

Παρουσίαση

Το βιβλίο αυτό αποτελεί διεύρυνση της διατριβής μου "Η πραγμάτωση της υποστατικής αρχής στη θεολογία του Γέροντος Σωφρονίου", που υποβλήθηκε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1998. Από τότε είχα την επιθυμία να προχωρήσω σε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της διδασκαλίας του Γέροντος Σωφρονίου. Ίσως δεν μπόρεσα ούτε τώρα να πραγματοποιήσω πλήρως το σκοπό αυτόν, όμως προσπάθησα να καλύψω σε γενικές γραμμές τα βασικότερα θέματα της θεολογίας του.
Για όσες ελλείψεις ή ατέλειες παρουσιάζει το βιβλίο αυτό, εγώ ευθύνομαι. Για όσα τυχόν καλά περιέχονται, ο έπαινος ανήκει στο μακαριστό Γέροντά μου, το μεγαλύτερο ευεργέτη της ζωής μου. Στον Κύριο όμως Ιησού Χριστό, που φανέρωσε σε μας τον τύπο και το υπόδειγμα, το βάθος και το πλάτος, το ύφος και την τελειότητα του προσώπου του Θεού, δόξα σε όλους τους αιώνες. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου